Главное меню
Громадсько-політичний флешмоб БАТЬКІВСЬКІ ЗБОРИ
Найкращий спосіб бути в курсі цікавих заходів telegram канал Irpin kids

22 вересня 2018 року, в місті Ірпінь, з 16:00 до 20:00 на центральній площі біля Міської Ради відбудеться масштабний флешмоб під символічною назвою - «БАТЬКІВСЬКІ ЗБОРИ».

“Батьківські збори” - це креативний мітинг, до якого  планують приєднатися понад 500 сімей. Головний слоган - “Будуйте освіту, а не метри!”

Мета заходу -  привернути увагу влади міста та забудовників до проблем освіти в Приірпінні:

  • кричуща потреба міста в будівництві нових закладів освіти: садочків та шкіл;
  • скасування рішення, щодо  платних груп продовженого дня в молодшій школі.

18.00 - виступ Народного депутата ВРУ, голови політичної партії “Народний Рух України” - Віктора Кривенко.

ПРОБЛЕМАТИКА: Ірпінь - місто “будівельний майданчик”. За рік тільки за офіційними даними кількість жителів зросла в 2 рази! Будуються цілі мікрорайони на десятки тисяч людей, але при цьому не розбудовується інфраструктура, яка розрахована на невелике місто до 50-60 тис. населення, а по факту, кількість ірпінчан вже давно перевалила за 100 тисяч жителів.

В результаті Приірпіння має шалене навантаження - школи та садочки тріщать по швах. Катастрофічна нестача освітніх шкільних та дошкільних закладів.

Більшість шкіл Ірпеня переповнені у два рази. Друга зміна починається вже у початковій школі. В класах більше 40-ка дітей. Діти потрапляють у садочок після чотирьох років від народження, хоча стають на чергу при народженні. Батьки змушені возити дітей навчатися в Київ. Група продовженого дня обходиться в 600 гривень на місяць, що є порушенням конституційного права на безкоштовну освіту!

Ірпінь - це унікальне місто, в якому народні обранці проголосували за платну групу продовженого дня. Ірпінь немає коштів на безкоштовну ГПД та обіди в школах, втім має можливість будувати площу “Творчого духу” за 15 млн. гривень, Центральну площу за 200 млн. грн. та Набережну за 15 млн. грн.  Всі зусилля влади направлено на створення привабливої обгортки міста. Це маркетинговий хід, який направлений на розпродаж нерухомості, а не на створення комфортного життя.

Це місто - яскравий приклад бізнес-проекту. Де рішення приймаються депутатами забудовниками та керівниками комунальних підприємств.  

На площі зберуться всі, кого стосується освітня проблема!

 

Обговоріть цю новину в наших спільнотах у facebook, telegram, viber

Популярні теми

01.06.2023, 22:13
Літній денний табір в Ірпені 2023
26.05.2023, 17:43
Акція на підтримку дітей Ірпеня, які постраждали від війни
24.06.2022, 20:50
«Шкодний дворик», що у Бучі запрошує малюків від двох років
24.06.2022, 20:30
PEPPI HOUSE ВІДКРИВАЄТЬСЯ!!!
Никто не решился оставить свой комментарий.
Будь-те первым, поделитесь мнением с остальными.
m">
avatar