Главное меню
Дистанційне навчання в школі
Найкращий спосіб бути в курсі цікавих заходів telegram канал Irpin kids

Вже більше місяця, як всі школи та інші навчальні заклади перешли на дистанційне навчання. Деяким учням просто дали списки завдань для самостійного опрацювання, інші активно працюють у вайбер групах. Найбільш прогресивні опановують нові онлайн програми та платформи. Напередодні ми поспілкувались з засновником та директором приватної школи Astor school Андрієм Піллероа та дізнались, як проходить дистанційне навчання в цій школі.

 

  • Як швидко Ви та Вчителі адаптувались до дистанційного навчання? 

Досить швидко адаптувались. Перший тиждень карантину ми зробили канікули. Діти трохи відпочили, скучили за школою, за однокласниками. А на другий тиждень ми зробили пробні уроки у вигляді відеоконференцій. Справа пішла, щоразу додавались різні форми навчання, спочатку підключили перевірку домашніх завдань. Потім підключили уроки музики, фізкультури та йоги. 

Ми залишили формат справжніх уроків, урок триває 40 хвилин, але дозволили вчителям проявляти свою творчість та креативність, проводити інтегровані уроки. Через декілька пробних днів, вчителі вже самі підлаштувались під такий формат і пропонували цікаві ідеї як покращити навчання.

 

  • На телеканалах організовується дистанційне навчання у вигляді відеоуроків. Як проходить дистанційне навчання у Вас в школі і в чому відмінність? 

Головна відмінність нашого навчання від відеуроків, які зараз транслюються на приблизно 11 телеканалів –це постійна комунікація з учнями в процесі уроку. Цього немає в телеуроках, які транслюються для тисяч дітей. Відеоуроки на телеканалах потребують максимальної сили волі, дитина повинна бути вмотивована на навчання, а це не легко зробити в наш час. А під час навчання в дистанційній школі дитина має розклад на тиждень, має домашнє завдання, має чіткий графік занять, тому їй легше пристосуватись до такого формату. До того ж, вчитель постійно спілкується з учнями, може їх відразу ж опитати, діти надсилають свої завдання і отримують зворотній зв´язок. Все відбувається як на звичайному уроці, діти йдуть по шкільній програмі як і раніше. 


А також у такому форматі створюється сприятлива атмосфера для навчання, учні спілкуються на пряму з вчителем і однокласникам, залучаються до командної роботи над проектами та розвивають свої творчі здібності. Це так звана соціалізація дітей, яким і так важко в цей період.

 

  • Скажіть, чи змінилась вартість дистанційного навчання в порівнянні з навчанням, яке було до карантину?     

Так, звичайно. Оскільки наша школа приватна, і всі внески за рахунок батьків, то і вартість у порівнянні з очною формою знизилась. Оскільки зараз немає витрат на оренду, то ми не можемо брати таку ж ціну, як раніше. До того ж, складна економічна ситуація в країні, багато хто з батьків немає роботи. Тому вирішено, що тепер вартість становить 500 гривень на тиждень або 1800 грн на місяць. Це вигідна вартість для батьків, які витрачають всього лише 100 грн в день або 20 грн за урок і мають заняття для дитини на пів дня, а також творчі і активні уроки.

 

  • Чи отримують учні атестати під час такого навчання? 

Так, звичайно, оскільки основою для розроблення освітньої програми в Home Academy є Державний стандарт загальної середньої освіти відповідного рівня. Ми дотримуємось Закону про освіту, де передбачена така форма навчання як дистанційна, яка прирівнюється до основного навчання. Тому, відповідно, учні 1-2 класів отримують свідоцтво досягнень, учні 3-4 класів отримують табель з оцінками за два семестри та за рік. Табель 4 класу дає право учням переходити в середню школу, в 5 клас. Випускникам надаються державні свідоцтва (атестати) про здобуття базової та повної загальної середньої освіти. 

  • Які позитивні моменти ви бачите від карантину та такого навчання?

Не секрет, що поштовхом до змін завжди виступають якісь несподівані обставини. Так трапилось і з нами: якби не карантин – навряд чи ми у такі максимально короткі строки змогли зробити те, що ми тепер отримали - нову, сучасну, креативну школу дистанційної освіти. 

Виграли в цій ситуації і учні, і батьки. Тепер вони не хвилюються за дітей, які з радістю зустрічаються зі своїми однокласниками, виконують домашні завдання, вчаться самостійно працювати з сучасною технікою, спілкуються та здобувають нові знання. Це і є позитивним моментом! 

До нас також приєднуються учні з інших шкіл не тільки Києва чи області, а й з усієї України. На час карантину, долучаються нові вчителі, відкриваються нові класи.

 

  • Скажіть, чи зможуть приватні школи економічно вистояти після карантину? 

Так, ми вважаємо, що перехід шкіл на дистанційну форму роботи у приватних школах дозволить, по-перше - зберегти найголовніше – людський потенціал! А це найбільш цінний продукт у сучасному світі. Дивіться, адже школа працює – йдуть уроки, вчителі зацікавлені у створенні нових, цікавих уроків, підключаються різні нестандартні форми – уроки живопису, технологій, музики, йога. Незабаром можливе розширення творчих предметів, а це знову ж таки робота для багатьох людей. Життя триває, і ті школи, які зорієнтуються в ситуації, зможуть вийти на новий рівень навчання та звичайно вистояти в даних умовах.


Приватні школи можуть вистояти, якщо власники приміщень не братимуть вартість оренди, а школи відкриють дистанційне навчання. І надалі, вже після карантину така школа буде працювати, бо не секрет, що багато дітей за різних обставин не можуть відвідувати загальноосвітню школу. Це не тільки спортсмени чи творчі діти, а й діти з проблемами здоров´я чи які мають проблеми у спілкуванні.
Є різні обставини, які змушують шукати альтернативні способи отримання освіти. Така школа для них знахідка. Тому майбутнє у таких шкіл є , і воно – має право на життя!


А як проходить дистанційне навчання в вашій школі?

Обговоріть цю новину в наших спільнотах у facebook, telegram, viber

Популярні теми

01.06.2023, 22:13
Літній денний табір в Ірпені 2023
26.05.2023, 17:43
Акція на підтримку дітей Ірпеня, які постраждали від війни
24.06.2022, 20:50
«Шкодний дворик», що у Бучі запрошує малюків від двох років
24.06.2022, 20:30
PEPPI HOUSE ВІДКРИВАЄТЬСЯ!!!
Никто не решился оставить свой комментарий.
Будь-те первым, поделитесь мнением с остальными.
m">
avatar