Главное меню
Права жінок в сучасному українському суспільстві: особливості Ірпінського регіону
Найкращий спосіб бути в курсі цікавих заходів telegram канал Irpin kids

4 березня 2017 року в Ірпені відбулася конференція «Права жінок в сучасному українському суспільстві: особливості Ірпінського регіону» та тренінги з гендерної проблематики й самовдосконалення для жінок. На заході були присутні експерти з Харкова, Києва та Фонду “Caritas”, національний тренер з питань протидії торгівлі людьми та гендерного насилля, загалом 50 жінок.

Захід організовано ГО “ЖИТТЯ СПОЧАТКУ” у партнерстві із Ірпінською агенцією розвитку за підтримки БО “МБФ “Час служити” в рамках проекту “Я зможу”, реалізація якого запланована на 2017 рік в Приірпінні. Серед виступаючих були Наталія СЕМКО і Анастасія ПОСПУЙ з презентацією “Жінка як політична сила новітньої історії”. Валентина УНІНЕЦЬ-ХОДАКІВСЬКА представила доповідь на тему “Особливості залучення жінок у громадсько-політичному житті країни: реалізація їх прав в Приірпінні”. В залі з міськради були присутні Л. Горбата, О. Олійнич.

Цільова аудиторія: жінки-лідери і представники громадських об‘єднань, благодійних фондів, політичних партій Приірпіння та інші активні й впливові жінки регіону.

Дана НАГОРНА, тренер Психологічної кризової служби, провела дуже цікавий тренінг на тему "Психологічна гра на усвідомлення особистих меж":   “Гра дозволила відслідкувати свої агресивні почуття, коли ваші кордони хтось порушує. Показала звичні способи поведінки, комунікативні навички в  ситуаціях непорозуміння та дала учасницям змогу повчитись в ігровій формі спробувати поіншому. Після гри була проведена дискусія щодо відстоювання своїх особистих прав, бажань та кордонів, жінки поділились своїми спостереженнями.

Ольга КЛІМЕНКО, національний тренер з питань протидії торгівлі людьми та гендерного насилля, керівник ГО "Центр психологічного розвитку "Разом", медіатор "Ла Страда Україна" та Олена МАРКЕВИЧ, психолог, тренер Центру психологічного розвитку "Разом",провели тренінг на  тему "Ненасильницькі методи комунікації або Гендерні окуляри".

Світлана ВИСОЦЬКА, лайф-коуч провела презентацію-навчання на тему “Жінка в світі. Світ всередині жінки. Як знайти баланс: Успіх або Щастя?”

​Захід був цікавий для активісток Приірпіння, більшість з яких є керівниками різних місцевих організацій напрацювання після конференції донесуть до членів своїх осередків, змінять гендерну політику організацій. Обмін контактами і інформацією розширить географію проекту “Я зможу”. В майбутньому заплановано продовження проекту “Я зможу” для переселенок Приірпіння.

Подібні заходи варто проводити в майбутньому з метою уникнення гендеру у всіх прошарках, підвищувати рівень освіченості жінок, збільшення іх активності у політичному та громадському житті.

Обговоріть цю новину в наших спільнотах у facebook, telegram, viber

Популярні теми

01.06.2023, 22:13
Літній денний табір в Ірпені 2023
26.05.2023, 17:43
Акція на підтримку дітей Ірпеня, які постраждали від війни
24.06.2022, 20:50
«Шкодний дворик», що у Бучі запрошує малюків від двох років
24.06.2022, 20:30
PEPPI HOUSE ВІДКРИВАЄТЬСЯ!!!
Никто не решился оставить свой комментарий.
Будь-те первым, поделитесь мнением с остальными.
avatar